3 допълнителни отличия от Teaching Alpha

3 допълнителни отличия от Teaching Alpha

Поради големия интерес към номинациите и атрактивните предложения тази година проектът Teaching Alpha дава три допълнителни отличия на учители, които впечатляват с начина на преподаване. Това са Латинка Димитрова от Силистра, Иванка Димова от Бургас и Райка Славчева от с. Сатовча, които получават възможност за участие в авторитетния Национален ученически фестивал „Намереното поколение“.

Вижте във видеата с какво ни впечатлиха тези трима учители или прочетете повече за всеки от тях след това.

Латинка Димитрова е учител по химия и опазване на околната среда в ЕГ „Пейо Яворов“, гр. Силистра. Тя дори е „отговориник иновации“ в училището.

Като акценти в работата си досега са методът на „обърнатата класна стая“,  „иновационни лагери“ и „бинарни уроци“, които провежда, заедно  с колегите й по литература и  по английски език.

Иванка Димова е вторият от тримата учители с допълнителни отличия. Тя е начален учител в ОУ „Братя Милядинови“, гр. Бурга. Освен че получихме чудесно видео номинация за г-жа Иванка Димова, бяхме и впечатлени от начина, по който съчетава скаутство и образование. 

Райка Славчева е старши учител по френски език в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. сатовча, обл. Благоевград. В педагогическата си практика използва методът – „Мислене с шест шапки“.

Методът позволява в една групова дискусия да намерят място множество начини на мислене, без да доминира обичайното или типично мислене, присъщо за групата. Шестте мислещи шапки включват мислене, основано на факти, но също така и на чувства, на критика, на оптимизъм, на творчество.

Други допълнителни отличия

Припомняме, че за втора поредна година екипът ни си постави за цел да открие и награди в първия учебен ден преподавателите, които прилагат вдъхновяващи и нетрадиционни за българското образование подходи. Тази година получихме над 50 номинации от ученици и родители, които са разказали защо техните учители са иновативни.

Тази година грамоти и финансови награди получиха Хортензия Морозова от плевенското село Обнова и Калинка Русалова от гр. Пловдив. Недялка Йорданова от Шумен получи Chromebook устройство за учене в клас, предоставен от Център за творческо обучение.

Вижте всички наградени учители или номинирайте следващите.