Образователни технологии и създаване на общност около тях

Образователни технологии и създаване на общност около тях

Образователни технологии и създаване на общност около тях е темата на поредния уебинар, който организира Teaching Alpha, който можете да гледате тук. 

Участието на дигиталните технологии в образованието е дискутирана тема и национален приоритет. С този уебинар показваме как образователна трансформация е възможна, когато е подкрепена от общите усилия на учители, които си сътрудничат, споделят и работят в общности.

Днес общественото образование и технологиите не могат да съществуват отделени едно от друго. Понастоящем те съществуват, но не си помагат и не използват пълния си капацитет. Акцентираме върху успели учителски общности, които разбират важността им и споделят добре необходимостта учителите да се свързват помежду си и да си помагат.

Панелисти

  • Елена Вързилова – учител по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“ – преподавател по предмета и класен ръководител на първата паралелка в България, която работи по модела „1:1“; съосновател и лидер на GEG Plovdiv – организиране на събития, уъркшопи с учители за създаване на учебно съдържание „в облака“, помощ при сертифицирането на учителите с програмата на Google, представяне на добри практики за уроци с помощта на технологиите.
  • Мария Атанасова – зам.-директор в ЕГ „Иван Вазов“, Гугъл сертифициран обучител, съосновател на GEG Пловдив, ангажирана с технологичната зрялост на всички, които организират и управляват учебния процес в училище.
  • Наталия Митева – Програмен директор “Добро образование и работни умения”, Фондация “Америка за България”.
  • Александър Ангелов –  Член на комисията за иновативни училища към МОН; съучредител и управител на Център за Творческо Обучение; първият Google сертифициран иноватор в България.
  • Цветослава (Цвети) Георгиева – модератор на уебинара – радиоводещ в ефира на Radio Fresh! и креативен директор на ПР агенцията Directo Agency.

Какво са образователни технологии? [Видео]

Гледайте пълния запис на уебинара Образователни технологии и създаване на общност около тях тук или в YouTube канала на Teaching Alpha.

Вижте и другите уебинари, организирани от Teaching Alpha.