проектно-базирано обучение

Проектно-базирано обучение – безплатен уебинар за учители

Методът Проектно-базирано обучение става все по-предпочитан за учители от цял свят. Затова Teaching Alpha организира безплатен уебинар именно на тази тема.

Уебинарът се проведе на 23.03.2019 г., а панелсти в него бяха:

  • Зорница Велинова – учител в 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София и е един от първите трима наградени от Teaching Alpha учители за иновативни подходи в образователния процес;
  • Ваня Алексиева – гимназиален преподавател по компютърни науки, медия и филмово изкуство. Президент е на българското училище “Св.Св.Кирил и Методий” във Ванкувър. Използва проектно-базирано обучение от 2005г., a нейни възпитаници са печелили награди и стипендии на стойност над 130 000лв. при участие в конкурси за ученически проекти. Преподава курсове по математика на Станфордския университет на надарени ученици и кандидат студенти.
  • Петър Петров – учител по История в българското училище във Ванкувър, Канада. Завършил е специалност История във Велико Търновски университет „Св.Св. Кирил и Методии“. Един от най-значимите му проекти през изминалата година е бил инсталацията на карта (10мХ16м) на Европейският Съюз по случай деня на Европа.
  • Бойко Антонов – административен директор на училище „Христо Ботев“, Вашингтон, САЩ и съпредседател на Асоциацията на българските училища в САЩ. Работи като Програмен мениджър в най-голямата библиотека в света, Библиотеката на Конгреса, и има дългогодишен опит и в корпоративната сфера в компании като IBM и PwC.

Какво е проектно-базирано обучение [Видео]

Научете повече за този подход, както и реални примери за неговото приложение от четиримата ни панелисти. Целият уебинар можете да гледате във видеото тук или в YouTube канала на Teaching Alpha.