Номинирай учител

Номинациите за иновативен учител на годината започнаха!

Всички наградени учители - Teaching Alpha

За трета поредна година инициативата Teaching Alpha стартира номинации за иновативни български учители и практики. Сега е точният момент да се отличат успешните начини за модерно обучение.

Изпратете ни предложение до 24.05 защо вашият учител заслужава титлата „Иновативен учител“. 

Номинирай учител

Познаваш ли учител, който преподава по различен от установения начин? Твоят учител използва ли различни техники и методики в клас? Може би познаваш учител, с който сте написали книга в клас или в часовете му/й се чувствате различно от на всички останали? Искаш ли да променим ЗАЕДНО начина на преподаване в България? Номинирай учител, като ни изпратиш писмо или снимай кратко видео!

Защо да номинираш?

Когато някой ученик или родител номинира учител, всъщност споделя опита си с този преподавател. Няма значение по какъв предмет преподава или в коя възрастова група, ние подбираме най-иновативните подходи и ги споделяме с всички. Така и другите учители ще получат ценни съвети и идеи, които да приложат в клас.

Виж повече информация за проекта.

Какво ще спечелиш?

Тези, които номинират учители, не печелят нищо. В бъдеще, обаче, споделяйки ценния опит на преподавателите, печели цялото общество. И най-вече децата, които влизат в клас. Защото учителите са тези, на които разчитаме всеки ден – да ангажират по адекватен начин децата ни по преподаваните предмети, за да могат да запалят нужните искри на любопитство, които да озаряват пътя им напред в тяхното развитие.

В нашия YouTube канал ще намериш много полезна и интересна информация.

Номинирай с писмо

Не ти се пише? Снимай видео!

Как да номинираш с видео?

1. Номинирай учител, като снимаш кратко видео (само ти, твоя телефон и твоите мисли), в което ни разкажи:

  • кой е твоят учител;
  • защо трябва да спечели и как преподава. 

2. Публикувай видеото във Facebook или YouTube с #teachingAlpha и/или ни изпрати линка към него.

3. Ние ще добавим всички изпратени ни видеа в специални плейлисти в социалните ни мрежи.